Gigi „traseistul”

Cine a zis că numai în politică şi prostituţie se poate vorbi despre „traseism” se înşeală amarnic. Gheorghe Mulţescu este cel mai elocvent exemplu pentru a-mi susţine această ipoteză. Mulţescu a fost unul dintre fotbaliştii care a trăit momentele de glorie pe care orice sportiv şi le doreşte, a fost de trei ori campion şi are în palmares două Cupe ale României, a jucat în competiţiile continentale de 22 de ori, iar tricoul echipei naţionale l-a îmbrăcat de 15 ori.

S-a retras din activitatea de fotbalist în ’89, iar din 1990 s-a apucat de antrenorat. E mult spus antrenorat, mai degrabă pot spune că de 22 de ani încoace a fost mai mereu interimarul guraliv, conflictual, care nu şi-a găsit locul aporpape nicăieri unde i s-a oferit un loc de muncă. Singura echipă unde a rezistat mai mult de un sezon este Samsunspor, din Turcia, între 1993-1997.

În rest a mai prins câte un sezon întreg doar la Dinamo, Dacia Unirea Brăila, Kaysery, Adanaspor, Ankaragucu şi Astra Ploieşti, adică (9 sezoane) mai puţin de jumătate din cei 22 de ani de încercări de … antrenorat. Mai mult Gigi Mulţescu este personajul care a reuşit performanţa de a schimba PATRU echipe în mai puţin de 12 luni.

Toamna anului 2003 l-a prins pe banca turcilor de la Gaziantepspor, dar a fost dat afară şi a ajuns la Poli Timişoara, unde nu a rezistat prea mult. S-a întors în Turcia la „marea lui dragoste” Samsunspor. După doar cteva meciuri a fost trimis la plimbare aşa că primăvara lui 2004 la găsit la Petrolul.

A urmat perioada cea mai „prolifică” a lui nea Gigi Mulţescu. Între 2004 şi 2009 fostului fotbalist i s-au încredinţat UNSPREZECE mandate – Poli Timişoara, Jiul Petroşani, FC Braşov, Sportul Studenţesc, FC Vaslui, Kahramanmaraspor, Sportul, U Cluj, Dinamo, Progresul şi Ceahlăul Piatra Neamţ. Ca să vă elucidaţi asupra geniului lui Mulţescu, acesta a schimbat numai în primele zece luni ale acestui an trei echipe – Delta Tulcea, Petrolul şi Astra Giurgiu.

O fi antrenor, nu zic nu, dar caracterul ZERO îl împinge pe Gigi Mulţescu spre tot felul de gesturi mârlăneşti. Mai noi încearcă să profite de degringolada de la Dinamo, îl face praf pe Bonetti şi cerşeşte postul de principal al echipei din „Groapă”. Hai noroc, ar fi doar al treilea mandat la „câini”, din totalul de 29 de încercări disperate de a se face antrenor.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.