Piţurcă a fost cândva selecţioner

Victor Piţurcă s-a remarcat de-a lungul vremii ca un selecţioner cu principii, în faţa căruia nu prea mişcai. Pentru Piţi, ca antrenor al echipei naţionale de fotbal a României, baza de selecţie era cât se poate de simplă, dar corectă, joci la echipa de club eşti bun pentru echipa naţională, eşti rezervă rămâi pe bancă. 

Vă mai amintiţi că Piţi a renunţat fără niciun resentiment la Hagi? Marele fotbalist uitase să că în sportul ăsta, numit fotbal, dai cu piciorul în minge nu cu pumnii în capul adversarilor, iar Piţurcă a calificat România la Euro 2000, ultimul turneu final pentru „tricolori”, fără aportul „regelui”. Au trecut acele vremuri şi Piţi şi a uitat de principiile.

România urmează să joace un meci, amical e drept, contra Belgiei. Până aici nimic anormal, dar la o primă privire pe lista celor 14 „stranieri” convocaţi am observat doar 6 (ŞASE) fotbalişti care au fost integralişti la echipele lor de club în ultima etapă – Tamaş (din nou fundaş dreapta la WBA), Raţ, Costin Lazăr, George Florescu (oarecum surprinzător), Bogdan Stancu şi Adi Mutu.

Patru dintre speranţele „tricolore” nu au jucat deloc, dar sunt pe lista selecţionerului – Pantilimon, Ştefan Radu, Răzvan Cociş şi Marica, dar în cazul acestuia din urmă nu mai e nicio surpriză. Doi dintre selecţionaţi au fost titulari, dar înlocuiţi pe parcurs – Dorin Goian şi Gabi Torje, iar Paul Papp şi Daniel Niculae au intrat pe parcurs.

Cu mult noroc România a început bine preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014, dar dacă selecţiile vor fi făcute în acest fel mă tem că vedem şi turneul de la Rio la televizor. Revenind la meciul cu Belgia, acesta este programat în data de 14 noiembrie, pe Arena Naţională.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.