Asaf Avidan – One Day, piesa de marţi

Ascultaţi cu atenţie piesa asta, e absolut superbă, iar talentul lui Asaf Avidan nu-l poate tăgădui nimeni. Sincer nu aş fi ascultat piesa asta întreagă dacă nu mi-ar fi propus-o Bogdan Bîlc, multumesc pentru idee. One Day este un cântec pe care probabil îl ştiţi pentru că este folosit ca şi coloană sonoră într-un spot publicitar, la Vodafone cred.

Acum să vă spun câte ceva despre Avidan. S-a născut la Jerusalem într-o familie de diplomaţi, fapt pentru care şi-a petrecut o parte din copilărie în Jamaica. După terminarea studiilor primare a urmat cursuri de animaţie la Academia de Arte şi Design Bezalel din Jerusalem, iar la finalizarea lor s-a mutat la Tel Aviv, unde a lucrat o vreme ca actor. Acolo cunoaşte o fată alături de care trăieşte o frumoasă poveste de dregoste. Nu a fost să fie cu noroc. Când relaţia s-a sfârşit, Avidan a suferit de o depresie prelungită.

Tot răul spre bine dacă vreţi pentru că de pe urma acestei depresii s-au născut o serie de piese excepţionale, printre care şi One Day, propunerea de azi, vă reamintesc la sugestia lui Bogdan Bîlc. Textul nu este unul comercial, dimpotrivă dacă-l ascultăm cu mare atenţie nu putem să nu observăm durerea pe care o exprimă.

Un singur lucru mai vreau să spun despre One Day, interpretarea vocală este una ieşită din tipare, dar este impresionantă. Mulţumesc Bogdan pentru propunere.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în muzica și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.