Andone a plecat, să vină Andone!

Ioan Andone a demisionat. Mda, să zicem că aşa e. Conform algoritmului pe care finanţatorului CFR-ului Paszkany Arpad l-a patentat după demiterea lui Andrea Mandorlini, Ando ar fi trebuit trebuit să plece imediat după ultima etapă din campionatul trecut.

Vă amintiţi ce spunea Paszkany, după plecarea lui Mandorlini? Citez din memorie: „Orice antrenor care ia titlul cu CFR pleacă. Ne strângem mâinile bărbăteşte, îi mulţumim pentru ce a făcut şi gata, ne despărţim, fără supărare…”. Din această perspectivă, cred mai degrabă că Andone a fost demis. În fond ce mai era de făcut? Trofeul de campioană e în vitrină, iar calificarea în primăvara europeană e aproape rezolvată. S-a întâlnit omul cu boss-ul, s-au înţeles la bani şi gata.

În orice condiţii s-a parafat această despărţire Ando va rămâne mereu prietenul oficialilor de la CFR, e şi normal, vorbim despre o relaţie veche şi până la urmă aşa mi se pare şi normal să se întâmple într-o ţară cu pretenţii de civilizaţie. Îmi amintesc ce primire frumoasă i-au făcut suporterii feroviarilor când Ando s-a întors în Gruia, din postura de adversar, la vremea aceea era antrenor la Rapid.

Şi apropos de Rapid Bucureşti, problema e că în afară de presupusa ofertă de la George Copos, Andone nu are în momentul de faţă prea multe opţiuni. Discutam în această dimineaţă cu prietenul Dan Brie despre valoarea antrenorilor români – varză tată. Dacă nu aţi remarcat doar Mircea Lucescu şi Dan Petrescu au trecere în Europa, restul pe unde apucă şi ei, Cipru, Azerbaidjan şi eventual Grecia. În rest fac toţi plocoane şi pupă mâinile şeicilor arabi.

Cum sezonul în curs e compromis, nu mă îndoiesc că oricine i-ar lua locul lui nea Ando, nu va avea viaţă lungă pe banca CFR-ului. Şi mai ştiţi ceva, sunt sigur, dacă vreţi facem şi un pariu, că Ioan Andone se va întoarce în Gruia, cel mai târziu prin ianuarie 2014. Aşa spune tradiţia, că tot la doi ani CFR câştigă titlul, iar eu zic că tot Andone îl aduce şi pe cel de al patrulea.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.