Tibi Negrean, singurul poloist clujean în cupele europene

Polo-ul pe apă este o disciplină sportivă pe cale de dispariţie în Cluj. Echipa locală Politehnica joacă în Super Liga Naţională şi are meritul de a fi una dintre ultimele grupări care mai există în România. Pe vremuri polo-iştii clujeni, în special la nivel de juniori aveau rezultate frumoase şi odată maturizaţi sportivii ajungeau la echipe importante din Europa, Radu Sabău este primul exemplu care îmi vine în minte.

Astăzi, la nivel european mai avem un singur reprezentant, Tiberiu Negrean. Extrema echipei naţionale este om de bază la Szolnok şi unul dintre principalii marcatori ai echipei maghiare. Probabil nu aş fi scris acest post dacă ieri nu ar fi avut loc tragerea la sorţi a meciurilor din faza sferturilor de finală ale LEN Euro Cup, a doua competiţie intercluburi ca importanţă din Europa.

Din curiozitate am intrat pe site-ul celor de la Szolnok şi uite aşa am aflat că echipa clujeanului Tibi Negrean va juca împotriva formaţiei RN Florentia, multiplă campioană şi câştigătoare a Cupei Italiei. Şi dacă tot am ajuns aici trebuie să vă mai spun că Tibi şi ai lui s-au calificat în sferturi după ce au evoluat în turul 2 preliminar, în grupa C, alături de Waterpolo Slagelse (Danemarca), Olympic Nice (Franţa), Dinamo Astrakhan (Rusia) şi Bristol Central (Anglia).

Partidele din sferturile LEN Euro Cupa, împotriva celor de la RN Florentia, se vor disputa pe 14 noiembrie, la Florenţa, returul fiind programat în 24 noiembrie la Szolnok. Poate că nici nu aţi auzit de Tiberiu Negrean, dar e clujean de-al nostru, iar pentru mine e o bucurie să pot să scriu despre sportivii pe care i-aţi uitat, sau nici nu ştiaţi de existenţa lor 🙂 Baftă Tibi!

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.