Un portar cu nervi de oţel şi doi ratangii de clasă mondială

Ieri (duminică 21 octombrie 2011) un portar pe numele său Carlos Arias, a oferit faza săptămânii, CLAR 🙂 Într-un meci banal, între două echipe de mijlocul clasamentului, portarul menţionat, arbitrul întâlnirii şi doi dintre jucătorii de pe teren, au fost protagoniştii fazei care va rămâne în istoria campionatului Bolivian de fotbal.

Era minutul 62 al meciului dintre Universitario şi Oriente Petrolero, scor 1-0 pentru gazde. Arbitru dă penalty pentru gazde şi un ilustru necunoscut, Gabriel Rios, trage tare în dreapta lui Arias (de la Oriente). Portarul are un reflex excelent şi apără lovitura de la 11 metri, dar arbitrul cere repetarea ei. Urmează evident negocieri, îmbrânceli şi repetarea loviturii de pedeapsă.

Acelaşi Rios trage, de data asta prost, pe mijlocul porţii şi Arias respinge cu piciorul. Din nou arbitrul nu e mulţumit aşa că cere repetarea loviturii de penalitate, moment în care portarul celor de la Oriente înebuneşte efectiv, se ia cu mâinile de cap, o rupe la fugă, iar antrenorul lui vrea să scoată echipa din teren.

Până aici nimic nou, am mai văzut din astea şi în liga lui Mitică. Se calmează lucrurile şi Escalante de această dată pare hotărât să-l învingă pe bravul Arias, dar trage mai prost decât predecesorul său şi portarul lui Petrolero parează pentru a treia oară lovitura de la 11 metri. Arbitrul a rămas mut de uimire, a înţeles că Arias e de neînvins şi a dat a lehamite din mână. Asta e, când e să ai ghinion nici de la 11 metri nu dai gol 🙂

Şi ca să fie umilinţă totală pentru echipa gazdă, Oriente avea să marcheze golul egalării, în minutul 72. Aşa ca un amănunt pentru statisticieni, Arias nici măcar nu e titular în poarta echipei sale 🙂 Vezi mai jos paradele portarului bolivian.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.