Nouă împotriva tuturor

Fotbalul modern nu se mai joacă 11 la 11. Am văzut ieri seară meciul dintre Pandurii Târgu Jiu şi Steaua şi nu a fost nevoie să se termine partida ca să înţeleg de ce Steaua e lider în Liga I. Bucureştenii au scos un 0-0 în condiţiile în care au jucat o repriză 9 la 11, iar în cea de a doua 10 la 11.

Nikolic şi Matei au fost absenţi nemotivaţi la acest meci. Ba mai mult cel de al doilea putea să fie eroul pandurilor, dacă nu rata de la 3-4 metri de propria-i poartă. Putea să fie un autogol frumos, dar nu i-a ieşit, probabil era încă mahmur după beţiile trase alături de bunul său prieten Nikolic.

Laurenţiu Reghecampf s-a prins că Matei e pe invers şi trage pentru Pandurii aşa că l-a schimbat la pauză, dar surprinzător l-a lăsat în teren pe Nikolic, aşa că Steaua a jucat pe mai departe în inferioritate numerică. E drept că dacă în primele 45 de minute aveau doi oameni în minus, în partea a doua au fost 10 stelişti pe teren.

Reghecampf e pe val şi îi iese aproape tot ce îşi propune. Le-a insuflat jucătorilor o răutate pozitivă pe care adversarii nu au intuit-o. E masochist dar nu un loser. Pentru el nu contează dacă are 11 jucători în teren, sau 9, ca aseară.

Reghe e lider în Liga I cu Steaua şi e un lider meritat. Adversarii tradiţionali din ultimii ani, Dinamo, Rapid şi CFR sunt departe, pe 7, 8 şi 9. Dacă cele două echipe din Bucureşti au câte 18 puncte, feroviarii clujeni abia au adunat 16 şi sunt la 13 lungimi în spatele liderului.

Nu sunt fanul echipelor din Bucureşti, dar la cum joacă pe Steaua o văd singura capabilă să înceapă să aibă şi performanţe la nivel european. Va fi interesant să vedem cine mai rămâne în Ghencea după vacanţa de iarnă şi cum se vor întări celelalte contracandidate la titlu.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.