Rugby-ştii de la U au călcat în picioare campioana RCM Timişoara

Echipa masculină de rugby U Cluj a câştigat categoric, scor 19-5, în faţa campioanei en-titre a României, RCM Timişoara, într-un meci din prima etapă a Campionatului Naţional de rugby în 7, disputat astăzi la Bucureşti. Punctele studenţilor au fost marcate de Vasile Paraschiv, Alexandru Banu şi Dragoş Vasile, câte un eseu, două dintre acestea fiind transformate de Alexandru Puşcaşu.

Alb-negrii au produs şi o a doua surpiză, învingând cu scorul de 12-10 pe CSM Ştiinţa Baia Mare, vicecampioana naţională. Eduard Ciapari şi Vasile Paraschiv au culcat balonul în terenul de ţintă al „zimbrilor” maramureşeni, unul dintre cele două eseuri fiind transformat de acelaşi Paraschiv.

În celelalte partide ale etapei I a Campionatului Naţional de rugby în 7, U Cluj a cedat la limită, scor 12-14 în faţa formaţiei Dinamo. Alin Dragoniciu şi Adrian Mazăre au înscris câte un eseu, plus o transformare realizată de Vasile Paraschiv. Cea de a doua înfrângere suferită de echipa lui Bogdan Voicu s-a înregistrat în confruntarea cu Steaua.

Bucureştenii s-au impus, nu fără emoţii, cu 15-7. Adrian Mazăre a marcat un eseul universitarilor, iar Vasile Paraschiv a transformat. Singura surpriză neplăcută am consemnat-o în meciul cu Poli Agro Iaşi, pierdut de clujeni cu scorul de 0-22. Managerul echipei U Cluj, Lorin Cantor, a declarat la finalul jocurilor că este mulţumit de evoluţia studenţilor.

„Am abordat meciurile cu multă încredere, iar băieţii au demonstrat că sunt o echipă. Pentru noi aceaste partide din Campionatului Naţional de rugby în 7 sunt o etapă importantă în pregătirea pentru viitoarea participare în Super Liga Naţională. Am marcat opt eseuri, în condiţiile în care am folosit jucători tineri. Ei sunt viitorul echipei şi trebuie să capete experienţă”, a declarat Lorin Cantor.

Cea de-a doua etapă a campionatului va avea loc în data de 20 octombrie, tot la Bucureşti, iar ultima etapă va fi oraganizată, cel mai probabil, la Timişoara, o săptămână mai târziu.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.