Grozav ne-a închis Piţi gura

Echipa naţională de fotbal a României a câştigat surprinzător la Istambul, în faţa Turciei, cu scorul de 1-0, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014. Singurul gol al meciului l-a marcat Gicu Grozav, fostul atacant al Universităţii Cluj. Cu mici excepţii „tricolorii” au fost depăşiţi de importanţa partidei, dar şi mai aerieni au fost otomanii.

Grozav a jucat prost şi chiar am avut impresia că l-a enervat la maxim pe Victor Piţurcă însă, a marcat pe contraatac şi ne-a închis gura la toţi. Chiar îl lăudam pe Piţi, în Transilvania City, împreună cu Dan Brie, pentru curajul de a insista cu Grozav în atac deşi fotbalistul nu este în cea mai bună formă sportivă.

Nici ceilalţi oameni de atac nu au excelat. Marica e departe de vremurile bune, iar Bogdan Stancu a lăsat deseori senzaţia că nu are suflu să ducă până la capăt o acţiune ofensivă. Nici apărarea nu a fost în zi de graţie, dar turcii sunt slabi şi au demonstrat-o din plin în meciul contra României.

La un moment dat a intrat în teren şi Răzvan Cociş, singurul clujean de la naţională. N-a ieşit în evidenţă cu nimic şi încă odată am înţeles că Piţurcă l-a convocat doar ca să fie şi el „la număr”. Aşa cum a făcut selecţia Piţi şi-a asumat o serie întreagă de riscuri, dar ştim cu toţii că este un „jucător de profesie”, i-a ieşit şi de data asta.

Marţi jucăm cu Olanda şi ştiţi ceva? Merg pe mâna lui Piţurcă, până la urmă e ultimul antrenor român care a calificat naţionala la un turneu final, e drept că în urmă cu 14 ani dar şi calificarea la Copa del Mundo a venit după 20 de ani, aşa că „răbdare şi tutun” naţiune. Hai România!

 

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.