Un semianalfabet în top 10 “Cei mai buni sportivi români din ultimii 15 ani”, Alina Dumitru nu are loc :-O

Fotbaliştii nu sunt nişte genii prin definiţie, mai degrabă sunt „limitaţi”, iar fostul căpitan al echipei naţionale, Cristi Chivu, nu face excepţie. Fotbalist bun, înzestrat cu un talent uriaş, simbol pentru mulţi copii din România, Italia, Olanda şi din întreaga lume, de ce nu. A câştigat trofee cu Inter Milano, AS Roma şi cu Ajax Amsterdam, dar remarcaţi vă rog că vorbesc despre echipe.

Ca performanţe individuale Chivu a fost recompensat cu premiile „Marco van Basten Trophy” în 2000, respectiv „Golden Shoe” doi ani mai târziu. Evident a fost considerat şi cel mai bun fotbalist român în anii 2000, 2002, 2009 şi 2010. Este recunoscut ca fiind un împătimit fumător şi nu au trecut neobservate nici escapadele lui la convocările pentru echipa naţională. Odată, beat fiind, a alunecat şi şi-a rupt un deget.

Îmi amintesc declaraţiile lui de la acea vreme, vorbesc de luna august 2004, atunci câns s-a petrecut nefericitul eveniment. Cristi era confuz, agramat, „deci era vorba despre o petrecere privată, deci nu am ce să spun, în timpul liber fac ce vreau”, adică exact cuvintele, puţine la număr de altfel, pe care le folosesc toţi fotbaliştii.

Personal nu-l condamn, ştiu că nu prea a avut timp să treacă pe la şcoală, a plecat înainte de majorat din Reşiţa natală, pentru a performa la Universitatea Craiova. A cucerit tot ce putea să cucerească în fotbal, dar revin, trofeele nu sunt doar ale lui ci şi ale echipelor pentru care a evoluat.

Ce mă intrigă la acest top propus de Prosport, vezi aici  propunerile, este absenţa dintre sportivii nominalizaţi a Alinei Dumitru. Pe vremea când Chivu cădea mort de beat prin nu ştiu ce crâşmă, Alina Dumitru cucerea primul său titlu european la judo (2004). Au urmat alte şase medalii europene de aur, plus două de bronz. A urmat un titlu olimpic şi un argint, anul ăsta la Londra şi mai are Alina în palmares trei bronzuri mondiale. Şi atenţie din nou, toate le-a cucerit individual, adică prin munca ei nu a vreunei echipe, dar e prea puţin pentru jurnaliştii de la Prosport.

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Un semianalfabet în top 10 “Cei mai buni sportivi români din ultimii 15 ani”, Alina Dumitru nu are loc :-O

  1. In acest fel ne promovam „valorile”.

Comentariile sunt închise.