Cristina Neagu revine pe teren, chinul s-a sfârşit

Cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, Cristina Neagu, revine azi pe teren, după o pauză forţată de un an şi şapte luni. Şi ca o ironie a sorţii revine tocmai împotriva echipei din Braşov, la care a debutat în handbalul de performanţă. E drept că gruparea de sub Tâmpa nu se mai numeşte Rulmentul, acum e Corona, dar e în fapt continuatoarea marii echipe a Braşovului.

Personal mă bucur sincer pentru Cristina, ar fi fost păcat ca talentul ei să se piardă din cauza unei accidentări. Până la urmă e şi un moment extraordinar în condiţiile în care Oltchimul urmează să înceapă meciurile din grupele principale ale Ligii Campionilor, cu Hypo Viena.

Să nu uităm că în decembrie echipa naţională feminină de handbal a României va participa la Campionatul European din Serbia, iar prezenţa în teren a Cristinei ar putea fi decisivă pentru „tricolore”. De altfel la europeanul din 2010 Neagu a fost chiar golghetera competiţiei, iar România a obţinut medaliile de bronz. Un an mai târziu Cristina Neagu a fost declarată cea mai bună jucătoare de handbal din lume pentru anul 2010.

Pentru amatorii de statistici Neagu a jucat ultima dată la începutul lui 2011, mai exact în februarie a acelui an, împotriva revelaţiei de atunci a Ligii Campionilor, Itxako Navaro, după care a fost obligată să se retragă temporar pentru a merge în SUA unde a suferit o complicată operaţie chirurgicală la umărul drept.

Dacă şi vouă v-a fost dor de Cristina Neagu nu rataţi meciul din seara asta, Corona Braşov – Oltchim Râmnicu Vâlcea, va fi în direct la Digisport 2, de la ora 18.00.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.