Alina, meriţi o viaţa normală

Alina Dumitru, mă adresez ţie ca unui prieten drag, un prieten care mi-ai oferit nenumărate motive de bucurie. Mă adresez ţie în numele românilor pe care ne-ai făcut fericiţi, cei pe care ne-ai ţinut în faţa micilor ecrane, pe care ne-ai făcut să stăm cu ochii pe agenţiile de ştiri, acest post este pentru tine.

Ai 30 de ani şi o carieră impresionantă, ai privit de prea multe ori tricolorul înălţat pe cel mai înalt catarg, ai urcat de prea multe ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, ai suferit prea mult ca să mai continui. Este un moment greu pentru tine, dar trebuie să faci acest anunţ – retrage-te, viaţa trebuie să meargă mai departe.

Am discutat azi cu Florin Bercean (antrenorul Alinei la Centrul Olimpic de judo de la Cluj n.a.), cu fiecare propoziţie rostită am simţit cum fiecare muşchi mă durea, era de fapt suferinţa ta, toată durerea pe care ai simţit-o în ultimii aproape 20 de ani. Cei care te iubesc nu ştiu aproape nimic din ce ai simţit acolo pe tatami şi în sala de antrenament. Entorse, coloana şi gâtul trosnite, degete rupte, nopţi nedormite, mii de ore de antrenament, cantonamente care păreau să nu se mai termine etc.

Sunt sacrificii pe care le-ai făcut în numele sportului de performanţă şi câte performanţe ai obţinut. E suficient să amintesc doar cele 14 medalii mondiale, europene şi olimpice. Ajunge Alina! Eşti tânără, frumoasă, ne-ai oferit tot ce puteai să ne oferi, e momentul să duci şi tu o viaţă normală, o meriţi din plin.

Sunt convins că vei fi o mamă bună, ai un suflet prea mare să nu fie aşa. Şi mai sunt convins că ne vom revedea din când în când şi vom vorbi despre câte-n lună şi-n stele. Ştiu că ţi-e greu să iei această decizie, dar trebuie, pentru tine, pentru sănătatea ta, pentru că pur şi simplu mai mult de atât cât ai făcut tu nu se poate.

PS Mâine şi poimâine (sâmbătă 5 octombrie, respectiv duminică 6 octombrie 2012) o puteţi găsi pe Alina Dumitru la Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca, unde se vor desfăşura finalele naţionale de judo – seniori. Informaţia asta este pentru cei care vreţi, poate, să-i oferiţi un buchet de flori, poate vreţi să obţineţi un autograf etc.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.