Încă un titlu şi gata

Finala Super Ligii Naţionale de rugby programată duminică la Bucureşti va fi ultima pentru jucătorii Mihai Macovei (foto în albastru) şi Ionuţ Dimofte, de la Ştiinţa Baia Mare. Nu se retrag din activitate, asta e vestea bună, doar fac pasul spre unul dintre cele mai importante campionate ale Europei, cel al Franţei.

Căpitanul maramureşenilor şi al echipei naţionale în IRB Nations Cup va evolua din sezonul viitor la Saint Nazaire, în Liga a II-a a Franţei, însă viitorul său club are ca obiectiv promovarea în liga de elită din Hexagon. Categoric este o pierdere nu doar pentru campioana Ştiinţa Baia Mare ci şi pentru rugby-ul românesc însă, după şapte ani pterecuţi la Ştiinţa, trei titluri de campion şi o Cupă a României, cred că este momentul pentru Macovei să meargă într-o ligă mai puternică.

Celălalt jucător care va lăsa un gol imens în lotul băimărenilor este Ionuţ Dimofte, care a ajuns la un acord cu Stade Rouen, din Liga a IV-a din Franţa. Celor doi li s-ar putea adăuga şi Adrian Ursache, jucător urmărit de mai multă vreme de câteva cluburi din Franţa şi Italia.

Macovei şi Dimofte vor pleca spre Franţa imediat după finala Super Ligii Naţionale, pe care maramureşenii o joacă la sfârşitul acestei săptămâni, contra celor de la RCM Timişoara. Trecând peste amărăciunea veştii că trei rugby-şti de valoare pleacă în străinătate le doresc multă baftă, sunt convins că se vor impune la noile lor echipe.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.