Formaţia Fără Nume – propunerea muzicală de marţi

Cu siguranţă sunt puţini cei care au auzit de FFN (Formaţia Fără Nume), nu mai zic de numărul celor care au şi ascultat trupa asta. Ei bine le-a venit rândul să fie propunerea mea din fiecare marţi pentru voi.

Şi pentru că e un nume poate demult uitat cred că este imperios necesar să facem o scurtă istorie a acestui band. FFN este una dintre trupele care au intrat în conştiinţa publicului românesc prin anii ’70. Fiecare component al trupei venea de fapt din alte formaţii astfel că s-a creat un supergrup.

A fost până la urmă o coincidenţă fericită, cu atât mai mult cu cât astfel de supertrupe erau la modă în acei ani (’70). Membrii iniţiali au fost: Cristi Madolciu – solist vocal, chitară, percuţie (venit de la Sfera şi Dynacord), Florin Dumitru -baterie (Modern Grup, Phoenix şi Mondial), Doru Donciu – voce, flaut (Coral), Gabi Litvin – chitarǎ solo, voce (Barzii şi Mondial), SilviuOlaru – chitarǎ bas (Grup 22 şi Andantino), Radu Stoica – voce (Mondial), Şerban Bolintineanu – orgă (Grup 22 si Dynacord).

S-au făcut uşor remarcaţi, iar piesele imprimate în perioada 1975-1980 au atras rapid atenţia amatorilor de rock.  După scurt timp din componenţa au plecat Radu Stoica şi Şerban Bolintineanu, rămânând în formulă de 5, aceasta fiind practic componenţa până spre sfârşitul anilor ’70, mai exact până în 1978.

Între al 2-lea disc, „Zi cu zi”  şi cel de-al  3-lea, „Un Joc” a mai fost o schimbare. A plecat Doru Donciu şi a venit Marcel Nǎvalǎ – voce, chitară bass (Modern Grup, Romanticii). A urmat un nou val de plecări, Florin Dumitru şi Marcel Nǎvalǎ şi a venit Lucian Rusu – baterie.

Inevitabilul s-a produs şi au fugitt cu toţii din România. Silviu, Gabi şi Cristi în Toronto. Marcel Năvală la Philadelphia, Lucian Rusu la Ottawa, iar Florin Dumitru din păcate, s-a stins din viaţă. După luni bune de la plecare trupa a finalizat un nou material discografic  întitulat „În Blue Jeans”, titlul fiind dat de piesa cu acelaşi nume care a fost înregistrată iniţial în 1973.

Mai multe date nu am găsit dar pe viitor, dacă voi mai propune o piesă de la această trupă, promit să fac cercetări mai amănunţite. Şi pentru că tot am sărbătorit doi ani de PMOB vreau să-i dedic piesa „Omagiu”, adică propunerea de azi, lui Ovidiu Blag, să trăieşti bărbate. Hai că prea ne împrietenim, vorba ta :), sper să-ţi facă plăcere să-i asculţi din nou pe FFN.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în muzica și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.