Ionica Munteanu, a treia încercare

Ionica Munteanu a revenit la U. Ştiu, vă veţi întreba care e noutatea, doar portăriţa e la a treia aventură în alb şi negru. Însă pentru suporterii echipei feminine de handbal a Universităţii, Ionica este un personaj drag. O ştiu pe Ionica de pe la sfârşitul anilor 90 când apăra poarta echipei studenţeşti.

Îmi amintesc şi de o întâmplare haioasă când handbalista s-a enervat pe o adversară şi a muşcat-o de ureche :)), nemulţumită probabil că a încasat prea multe goluri :).

Nu mai este la prima tinereţe, din punct de vedere sportiv evident, dar la cei 33 de ani ai săi Ionica Munteanu are maturitatea necesară pentru viitoarele lupte pe care U Jolidon le va da în cea mai importantă competiţie intercluburi, Liga Campionilor.

Două săptămâni ne despart de momentul în care handbalistele de la U vor disputa primul meci cu adevărat mare din istoria secţiei, cel cu Krim Ljubljana, primul în grupa B a Ligii Campionilor. Spun că e primul meci cu adevărat mare pentru că de data asta nu mai jucăm în preliminarii, de data asta suntem acolo unde ne este locul, între marile forţe ale handbalului european.

La precedenta revenire Munteanu nu a rupt gura târgului cum se spune, ba chiar a avut evoluţii modeste. A început sezonul în curs la SCM Craiova, dar a revenit la marea ei dragoste – U Cluj. Există în viaţa fiecărui sportiv momente de decădere însă cred că acest transfer poate însemna pentru Ionica Munteanu şansa de a reveni în elită, între cei mai buni portari ai României.

Are de partea sa un CV cum multe handbaliste şi-ar dori. După experienţa U Cluj, Ionica s-a transferat în Franţa la Le Havre, dar a trecut de-a lungul vremii şi pe la Randers, în Danemarca, sau Leipzig în Germania. Are un titlu naţional, o Cupă a României şi un trofeu european, Challenge Cup, toate cu marea echipă  Rulmentul Braşov.

Şefii de la U spun că nu se opresc aici şi că Ionica Munteanu este doar primul transfer din această toamnă. Ar mai fi nevoie de un pivot şi de un inter. Să vedem ce surprize ne mai pregăteşte Gheorghe Covaciu. Deocamdată să-i spunem „bine ai revenit” Ionicăi.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.