Am pierdut un meci, speranţa rămâne

Rugby-ştii de la U Cluj au pierdut semifinala din faza play-out a Super Ligii Naţionale, scor 8-38, în faţa mult mai experimentaţilor jucători de la CSM Bucureşti şi au ratat astfel, şansa de a fi surpriza actualei ediţii a campionatului.

Înfrângerea de la Bucureşti nu are darul de a minimaliza evoluţia studenţilor, care a propos au jucat cu foarte mulţi rugby-şti tineri, de perspectivă, care vor avea multe de arătat într-un viitor deloc îndepărtat.

Alin Uţiu şi Iustin Ciapari au punctat pentru U în partida de pe Stadionul Olimpia. Primul a transformat o lovitură de pedeapsă, iar cel de al doilea a culcat balonul în terenul de ţintă al echipei finanţate de municipalitatea capitalei.

U Cluj a pierdut la Bucureşti, dar ne rămâne speranţa, rugby-ştii de la U sunt în continuare în obiectiv şi vor juca, la sfârşitul săptămânii viitoare meciul sezonului, contra celor de la Poli Agro Iaşi, meciul de care se leagă toate speranţele în salvarea de la retrogradare. Tot la Bucureşti se va disputa şi această confruntare doar că, de această dată, în teren vor fi toţi jucătorii de bază ai Universităţii.

Va urma meciul de baraj pentru menţinerea în Super Ligă, după care începem să visăm frumos. Ediţia viitoare va arăta o altă echipă a Universităţii. Sunt oameni care îşi doresc performanţă, iar pentru U viitorul sună bine, chiar dacă textual e doar un clişeu de spot publicitar.

Înfrângerea de la Bucureşti nu le-a tăiat aripile studenţilor, dimpotrivă ştim cu toţii că a fost doar ultima repetiţie pentru asaltul final. Nu-i blamaţi, fiţi alături de ei şi credeţi-mă, la începutul sezonului 2012-2013 băieţii aştia vor juca şi pentru noi, acolo unde le este locul în Super Liga Naţională, pentru că locul celor demni este acolo, între cei mai buni.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.