Li s-a înmuiat măciuca

Ştiaţi că există o echipă de fotbal care se numeşte Damila Măciuca? Amicul piteştean Barbu sigur a auzit de ea, doar FC Argeş dă piept cu Măciuca lui Eric Linkar, în drumul spre prima ligă de fotbal. Nu râdeţi că nu e nimic de râs. Damila Măciuca este antrenată de fostul stelist Eric Linkar, băiat bun de aici din Ardeal, din Oradea.

Echipa de fotbal din Măciuca este patronată de trei fraţi, sper să nu mă înşel care au planuri mari. Vor să-i ducă pe măciucani până în Liga I. S-au şi făcut primele demersuri, echipa are un autocar modern, echipament frumos şi tonic, joacă în alb şi verde ca Celtic Glasgow.

În această vară au reuşit să promoveze pentru prima dată în scurta lor istorie în Liga a II-a de fotbal şi s-au calificat până în 16-imi în Cupa României. În ciuda numelui cu potenţă, măciucanilor li s-au cam înmuiat măciucile la primul meci cu adevărat „tare” şi au pierdut, scor 0-2, în faţa „extratereştrilor” de la Petrolul. Ce-i drept antrenorul prahovenilor, Mircea Rednic, nu a riscat nimic şi a jucat cu toate vedetele pe care le are în lot.

Eliminarea Damilei Măciuca nici nu este marea surpriză a fazei 16-imilor Cupei. FC Vaslui şi U Cluj au arătat ca două echipe impotente, fără „măciucă” dacă vreţi. Moldovenii lui Porumboiu s-au făcut de râs chiar pe teren propriu şi au fost eliminaţi de echipa a doua a grupării de Liga a II-a, FC Botoşani.

Despre U ce să mai zic. Cristi Dulca şi-a înfruntat practic fosta echipă, Delta Tulcea, cu care era de altfel să ajungă în prima divizie, dar a înfruntat-o timid, cu rezervele trimise în teren să facă nu ştiu ce minune. Nu s-a întâmplat şi dobrogenii s-au impus cu 2-1. În rest rezultate normal, până acum, să vedem ce va fi mâine.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.