Cluj-Napoca, oraşul cu două echipe în Liga Campionilor

Handbalistele de la U Jolidon Cluj-Napoca s-au calificat, în această seară în grupele principale ale Ligii Campionilor. Ne-a stat inima-n loc în câteva momente, dar finalul de joc şi scorul înscris pe tabela de marcaj, 23-22, ne-au adus lacrimi în ochi.

Sunt lacrimi de bucurie, U Jolidon s-a calificat în faza ce le părea interzisă până astăzi. Victorie la limită în faţa vicecampioanei Rusiei, Rostov pe Don şi nimic nu mai contează, contuzii, mâini în gât, jocul uneori peste limita regulamentului, totul e uitat, U este în Liga Campionilor.

Studentele au început slab dar nu au renunţat niciodată să creadă cu tărie în şansa lor şi a noastră. Aproape 3.000 de oameni au fost în Sala Sporturilor „Horia Demian” şi mi-au amintit de vremurile frumoase ale sportului clujean, au cântat, au sărit în sus la fiecare reuşită, s-au sufocat la fiecare atac al rusoaicelor, dar nimic nu mai contează acum, suntem în Liga Campionilor!

Eu ştiu foarte bine ce urmează, o grupă infernală, nici nu vreau acum să mă gândesc la adversarele pe care le vom întâlni în grupa B. Vă spun doar numele echipelor cu care vom da piept – multipla campioană a Ungariei Gyor ETO, una dintre cele mai temute formaţii ale Europei, Krim Ljubljana şi Podravka Koprivnica, grupări care au în palmares trofeele supreme ale handbalului feminin european.

Ar trebui să fiu mai rezervat dar sunt atât de fericit. Am aşteptat clipa asta de la acea finală cu Naisa Nis, în Challenge Cup, finală terminată la egalitate, dar la capătul căreia sârboaicele au câştigat trofeul, doar pentru că au marcat un gol, atât, un singur gol mai mult în deplasare. Acum nimic nu mai contează, Cluj-Napoca este oraşul cu două echipe în Liga Campionilor.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.