Eşti mincinos, scandalagiu? Eşti politician, deci eligibil pentru un post de ministru

Dan Şova mi-a fost simpatic până nu demult. Dă excelent în cadre, unele femei ar spune chiar că e un bărbat bine şi, cu siguranţă, o partidă bună. Dar oare cum vor reacţiona doamnele când vor citi postul ăsta şi altele care îl aduc în prim plan pe Şova.

Departe de mine ideea de a deţine adevărul absolut şi cred că nici colegul de breaslă Cătălin Prisăcariu, de la revista Kamikaze, nu se poate lăuda cu performanţa asta.  Ultimul scandal în materie de politică mioritică îl scoate în faţă pe ministrul delegat pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova.

Politicianul este acuzat că deţine, ca majoritatea politicienilor de altfel, un CV în care unii sau alţii au descoperit, sau nu, nişte falsuri.  În fapt ce a descoperit Prisăcariu? Potrivit CV-ului existent pe site-ul Facultății de Drept al Universității București, până ieri (17 septembrie) la ora 14.00, ministrul Dan Șova se laudă cu un Master of Law (LLM) la London School of Economics, vezi imaginea ataşată acestui post.

Acelaşi Prisăcariu şi-a continuat ancheta şi a publicat pe blogul personal dovada inexistenţei acestui masterat. Este vorba de un răspuns oficial primit de la biroul de presă al London School of Economics. Se arată în respectivul răspuns că în nicăieri în arhiva instituției britanice de învățământ nu există înregistrări care să dovedească că Dan Șova ar fi absolvit masteratul invocat în CV. În schimb ministrul român apare în acelaşi răspuns, cu câteva încercări de a se înscrie la cursul amintit.

Ca la noi, la nimeni. Puţin după ora 14, a zilei de ieri, 17 septembrie 2012, de pe site-ul Facultăţii de Drept mai sus amintită, CV-ul onor ministrului a fost modificat. Ia să vedem dacă ghiciţi din prima. Da, referirea la Master of Law la London School of Economics, a dispărut ca şi cum niciodată nu ar fi existat. Mai mult Şova spune că EL nu a solicitat vreo diplomă, adică a fost şi el aşa în trecere prin amfiteatru şi cam atât.

Reacţia lui Şova, sau a altcuiva din anturajul lui, de a cere modificarea CV-ului, este o „mostra de inteligenţă” tipică unui şmecher de cartier, numit uneori şi căpetenie de clan. E la modă ca toţi, sau măcar majoritatea politicienilor, să fie acuzaţi de fals în declaraţii, a se înţelege CV-uri. Toţi, sau măcar majoritatea, au masterate, doctorate şi o mulţime de titluri academice, ca şi cum fără aseta nu pot să ajungă într-o poziţie înaltă.

Aceşti politicieni şi oameni de afaceri, pentru mine sunt toţi o apă şi-un pământ. Au dat de bani, imediat după revoluţie, sau cum vreţi să numiţi agitaţia din decembrie 89 şi acum au CV-uri impresionante, cu masterate, doctorate şi multe cursuri pe la instituţii de învăţământ atât de academice încât, unora dintre ei şi numele acestora le e greu să le scrie corect în CV.

Cei mai mulţi caută ţigănia şi răspund la ţigănie cu ţigănie. Cei mai mulţi, atunci când sunt prinşi cu mâţa-n sac devin ironici, dar nu ştiu că ironia este apanajul oamenilor inteligenţi, nicidecum a scăpătatului cu aere de trecut nobiliar. Nici nu mai contează cine pe cine minte, la alegerile parlamentare tot va trebui să votăm, întrebarea e cu cine?

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în una, alta și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.