Respirăm în Cupa Davis

Dintotdeauna am fost fan al ţărilor nordice, al echipelor nordice şi în general al nordului, poate şi pentru că maramureşan fiind m-am născut în nord de ţară. Şi totuşi există excepţii. La meciul ăsta de Cupa Davis, dintre România şi Finlanda, „ţin cu ai noştri” cum ar spune amicul piteştean Barbu.

Am încercat să fiu cât mai aproape de eveniment, tocmai pentru că nu în fiecare zi la Cluj-Napoca se joacă un meci de Cupa Davis. Aş minţii să spun că nu am avut emoţii după primul meci, în care Victor Crivoi nu prea a avut de-a face cu tenisul de câmp în faţa lui Jarko Nieminen, prin urmare scorul înscris pe tabelă 5-7, 1-6, 2-6, mi-a cam dat peste cap algoritmul.

A venit apoi meciul lui Marius Copil, nici ăsta tocmai uşor, dar scorul final 3-6, 6-4, 6-2, 6-4, m-a reconfortat oarecum. 1-1 după prima zi nici nu era aşa rău, cu alte cuvinte suntem în cărţi. Astăzi, între două directuri şi patru emisii L!VE, pe furiş am urmărit şi meciul de dublu.

Categoric ne place să trăim periculos. Bine că perechea Florin Mergea – Horia Tecău a învins,cu scorul de 6-4, 7-6 , 6-1, cuplul Jarkko Nieminen- Harri Heliovaara, în al treilea meci al întâlnirii România – Finlanda, şi avem avantaj la general, scorul fiind acum 2-1.

Ca o concluzie, suntem departe de vremurile în care o ţară întreagă urmărea finalele din Cupa Davis, cu Ilie Năstase, Ion Ţiriac etc, în prim plan, dar măcar pornim în ziua a treia cu un avantaj minim. Hai că se poate, nu mai strălucim în tenis, dar măcar să nu ne facem de râs.

Pentru cei care nu ştiu, sau nu au aflat încă, întâlnirea România – Finlanda contează pentru menţinerea în Grupa I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.