Stoickov avea dreptate, suntem mămăligari

În urmă cu cinci ani, tot cam pe vremea asta, cred că era prin 2 septembrie, Hristo Stoicikov, pe atunci selecţioner al Bulgariei, i-a numit pe români „mămăligari”. Culmea după un rezultat care nu ar fi trebuit să-l supere, meciul dintre România şi Bulgaria s-a terminat amical, 2-2, deşi s-a jucat în preliminariile Euro 2008. Mamă, mamă ce scandal s-a mai iscat atunci. „Să-şi ceară scuze imediat naţiunii române”, tunau onorabilii noştri şefi de prin federaţia de fotbal.

Anii au trecut, Stoicikov şi-a cerut şi scuze, e drept că abia după vreo doi ani, dar sintagma lui e încă de mare actualitate. De mâine şi până duminică, în parcarea de la Polus, toţi mămăligarii, clujeni sau de prin împrejurimi, turişti sau studenţi în cautarea unei chirii ieftine, sunt bine veniţi la Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber.

Acum vă explic şi de ce termenul folosit de Stoicikov are acoperire şi de ce îi invit pe mămăligari la Polus. Pentru că o echipă de bucătari, angajaţi la restaurantul Primăriei Cluj-Napoca sunt pregătiţi să prepare o mămăligă uriaşă, de vreo 200 de kile. Şi ca să saliveze toţi flămânzii zice şeful echipei că va fi o mămăliga tradiţională, cu brânză şi jumări, astea din urmă preparate după o reţetă proprie a restaurantului primăriei.

Şi ca să nu treacă neobservată iniţiativa, şeful Servicului Cantină din Primăraia Cluj-Napoca, Gheorghe Vişan, are planuri mari cu mămăliga, vrea să-i fie omologată ca record naţional la categoria mămăligă uriaşă. Bine, acolo la Polus vor mai fi şi alţi bucătari profesionişti cei mai mulţi, deci haleală gratis pentru toţi flămânzii.

Nu ridicaţi piatra, ştim cu toţii foarte bine cum se-ngesuie românu la orice e gratis, plecând fireşte de la principiul naţional – „dacă-i moca, se ni se dea”, poftă bună mămăligarilor!

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în una, alta și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Stoickov avea dreptate, suntem mămăligari

  1. irinamancas zice:

    mamalicki go home!daca e pe gratis, zic sa vina la impins si la bataie! si dupa daca mai ramane ceva de mancare o sa zica ca e foarte buna si ca vor si ei reteta!

Comentariile sunt închise.