Un şpriţ în plus şi-ţi vine cheful să sărbătoreşti

Echipa naţională de fotbal a României nu mai are rezultate notabile de ani de zile, iar eu ca suporter şi fan fotbal am şi uitat cum e să ieşi în stradă să scandezi numele băieţilor îmbrăcaţi în galben, sau roşu mai nou. Poate şi tu cititorul meu ai uitat cum e să te bucuri pentru o victorie la un turneu final, fie Euro, fie Cupă Mondială, doar Mircea Sandu îşi aminteşte.

Naşul fotbalului românesc a mai scăpat una pe gură, şi nu mă refer la damful de vin. Nici nu a apucat bine Victor Piţurcă să facă selecţia pentru meciurile cu Estonia şi Andora, primele din campania de calificare la Cupa Mondială din 2014, şi Mirciulică zis şi Naşul ştie deja cum va sărbătorii calificarea şi mai ales rezultatele excepţionale de la mondialul din Brazilia.

Mircea Sandu le promite jucătorilor un autocar descoperit ca să se bucure tricolorii alături de suporteri pe străzile patriei. Dacă nu găseşte unul gata decapotat, Sandu zice că se va da peste cap să închirieze unul de la Ministerul Dezvoltării, doar nu se poate să mai treacă o performanţă sărbătorită pe ascuns la un şpriţ de taină.

Şi mai zice Mircea Sandu că în 1994, ăsta e probabil ultimul turneul final pe care şi-l aminteşte şeful fotbalului românesc, nu avea experienţă şi că atunci a fost de porc, doar a  închiriat un autocar care i-a adus pe băieţi de la aeroport la stadion, unde era o expunere pentru suporteri.

Luat de iniţiative populiste Mircea Sandu şi-a încheiat discursul de ieri, de la Casa Fotbalului, cu o propmisiune fermă. Mandatul lui la şefia FRF expiră cam pe atunci pe când poate ne vom bucura şi noi de o nouă calificare, dar nu se lasă Naşu până nu pune la punct detaliile cu decapotatul, autobus, autocar, ce o fi, petrecere să iasă.

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.