Umilit la U Cluj, Adi Popa e ”bun național”

Victor Pițurcă a anunțat ieri seară lotul cu care va aborda meciurile cu Andora și Estonia, din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2014. Numele care mi-a atras atenția este Adrian Popa, fotbalist care a trecut și pe la U Cluj, dar care nu a avut față pentru marele proiect gândit de Walter și adunătura lui de oameni de fotbal.


Între timp Adi Popa a ajuns la Steaua via Concordia Chiajna. În jur de jumătate de milion de euro a plătit Gigi Becali pentru mijlocașul crescut în inima galeriei din Ghencea. La Universitatea a ajuns în vara lui 2009 și nu a jucat deloc rău în cele șapte meciuri în care a apucat să îmbrace tricoul alb și negru, b chiar a marcat de două ori pentru ”studenți”.

Poate înalțimea lui Adi, aproximatix 1,70 metri, să-l fi deranjat pe Florian Walter, altfel nu-mi explic cum a ajuns să-l dea afară. Pe de altă parte practica asta era ceva obișnuit la boss-ul de atunci al Universității. Îmi amintesc că am fost la câteva antrenamente pe Clujana și chiar discutam cu băieții din presă, despre tehnica lui în viteza. Am apucat să-l vad și în câteva meciuri în Liga a II-a, apoi au scăpat de el.

Nu a sta prea mult, cum nu stă apa aș spune, și asemeni pârâiașului de munte și-a croit drumul său printre ”stelele ratate” din fotbalul nostru. Laurențiu Regecampf pe atunci la Chiajna l-a luat la ochi și nimic nu i-a mai stat în cale. 60 de meciuri a bifat în alb și verde și a marcat de 11 ori. Începutul actualului campionat tot la marginea bucureștiului l-a găsit, dar pentru puțină vreme. Becali a dat pe el 500.000 de euro, iar Regecampf l-a aruncat din nou în luptă.

Răspunsul lui Adi Popa a fost prompt. Golul cu Ekranas și evoluțiile constant bune nu aveau cum să treacă neobservate de Pițurcă, iar duminică seara a venit și confirmarea a ceea ce știam deja – la U Cluj ești bun dacă ești plăcut de patron, la națională ajungi pentru că ai valoare. La Cluj, Adi popa mai avea puțin și alerga ”desculț” prin parcul central, la Chiajna benzile laterale ale terenului i-ar putea purta numele.

Adi Popa a ajuns la echipa națională după ce, paradoxal, era să piardă trenul fotbalului mare uitat într-o haltă numită Clujana. Baftă piticule.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.