La mulți ani Alina!

Alina Dumitru împlinește, astăzi, 30 de ani și am ținut neapărat să-i urez sănătate, fericire, să i se împlinească toate dorințele, pentru că pe ale noastre le-a împlinit deja. La mulți ani Alina. Cine nu o cunoaște pe Alina Dumitru? O lume înreagă vorbește încă despre miracolul de la Beijing, despre ghinionul de la Londra, pentru că doar ghinionul unei accidentări și durerile cumplite au privat-o pe Alina de o nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice.
Eu vreau să o descriu altfel pe Alina, să o privim din perspectiva umană, nu doar ca pe judoka fără rival pe tatami. Am întâlnit-o de multe ori și de fiecare dată mi-a lăsat aceași impresie. Alina e ca o adolescentă, e frumoasă, zâmbește mereu, și în general e o prezență tonică. Chiar și atunci când vorbeam despre judo, pe chipul ei se citește fericirea. Este sportul pe care îl practică parcă de o viață, este domeniul în care a excelat și care i-a adus atâtea bucurii.
Când o întâlnești prima dată te aștepți să vezi o fată încrâncenată, atentă la fiecare mișcare a ta care i-ar permite să speculeze orice greșală. Așa e în sala de antrenament și în competiții, în rest Alina Dumitru este un om excepțional. Cu ea poți să vorbești despre orice, de la mașini, până la o partidă de pescuit, despre vacanțe sau muzică, despre bucurii și dezamăgiri, râde și uneori plânge. E atât de reală și ancorată în realitate încât îți vine greu să crezi că stai de vorbă cu o campioană olimpică.
Astăzi Alina Dumitru împlinește 30 de ani și merită să-i spunem cu toții La Mulți Ani.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.