Buzău, locul pierzaniei fotbalului românesc

U se mută din Cluj-Napoca, pentru a câta oară? Aș putea să rememorez localitățile în care au jucat băieții, dar e dureros. Îmi amintesc mocirla de la Alba Iulia sau maidanul nisipos de la Bistrița, atmosfera de ”județ” de pe Clujana și condițiile decente de la Mediaș. Apoi ”studenții” s-au întors acasă, pe locul vechiului ”Ion Moina”, în orașul în care altă dată echipele grele ale fotbalului din țara noastră veneau cu teamă, locul în care stadionul era mereu plin iar fotbalul era practicat studențește, boem, fantezist, fără ură sau teamă.

Șefa simbolului ”studențesc”, Ana Maria Prodan a decis că echipa trebuie să joace la Buzău. Informația nu e neapărat o surpriză, doamna Regecampf anunțând în repetate rânduri că nu își mai permite să plătească chirii și alte cheltuieli, dar de ce Buzău? Poate doamna Regecampf-Prodan nu știe dar Stadionul ”Crâng” din Buzău parcă e blestemat. Cam toate ce au ajuns acolo fie s-au desființat, fie nu mai au nici prezent, nici viitor.

Ultimul exemplu care îmi vine în minte este Victoria Brănești, dar echipa de la marginea Bucureștiului nu e singurul exemplu. Am senzația că edilii din Buzău chiar știu să administreze un stadion, spre deosebire de cei din Cluj-Napoca. Fac ce fac, au sau nu echipă locală, fotbalul trăiește la Buzău, e drept însă, că fără o identitate clară.

Un calcul sumar arată că în Cluj-Napoca fotbalul e scump tare. Lunar, pentru terenul de la Clujana, șefii de la U, oricare ar fi ei, au scos din buzunar 7.000 de euro. Mai bine de 20.000 de euro costă organizarea unui meci pe Cluj Arena, iar celelalte cheltuieli lunare mai scot din conturi vreo 10.000 de euro. Știu și eu vorba aia cu ”obrazul subțire cu cheltuială se ține”, dar parcă e prea mult.

Sunt trist dar starea mea nu cred impresionează pe cineva, așa cum sunt convins că în luarea deciziei nimeni nu s-a gândit la suporteri, câți or mai fi. Statistica spune că Buzăul e locul pierzaniei fotbalului românesc, dar poate că pentru U va fi locul renașterii. Să scriu tot ce simt ar însemna să nu mă mai opresc, să fiu interzis, înjurat pentru că aș înjura, judecat etc. Poate ceea ce au făcut suporterii lui Poli ar putea fi un model de aplicat și în cazul Universității. Cristi Dulca fii tare, rămâi lângă băieți, nu-i abandona și tu.

Reclame

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Buzău, locul pierzaniei fotbalului românesc

  1. si pietrolu’ a stat ceva vreme pe la buzau, iar acum joaca pe ozene arena, are cel mai tare creditor si antrenor pe strambu.

    e drept ca tot o steluţă e la nevoie

    si alte super echipe carora cu totii le ducem dorul si care au jucat la buzau ar mai fi?

Comentariile sunt închise.