„Hamlet” deschide stagiunea de toamnă la Teatrul Naţional din Cluj

„Hamlet”, în regia lui Roberto Bacci, „Idiotul” şi „Drumul spre Indii”, regizat de Vadas Lászlo, sunt doar câteva dintre premierele pe care melomanii le vor vedea în stagiunea 2012-2013 la Teatrul Naţional Cluj. Deschiderea stagiunii va avea loc pe 16 septembrie, de la ora 19, cu premiera spectacolului „Hamlet” de W.Shakespeare.

Sezonul teatral continuă cu un alt spectacol de excepţie, „Idiotul” după Dostoievski, în regia Annei Stigsgaard. Avanpremiera acestui spectacol fiind programată în 29 septembrie, de la ora 19.00, iar premiera în 4 octombrie, în cadrul celei de-a doua ediţii a Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj.

În sfârşit spectacolul de la Studioul „Euphorion” – „Drumul spre Indii” – de Ovidiu Pecican şi Alexandru Pecican, face parte din proiectul „Cluj 05 Teatru”. Premiera va avea loc în 23 septembrie, la ora 19.00 şi va marca şi inaugurarea spaţiului renovat al studioului.

La începutul lunii octombrie se va derula cea de-a doua ediţie a „Întâlnirilor Internaţionale de la Cluj”. Iniţiat de Teatrul Naţional din Cluj, ca festival anual, acest eveniment se doreşte a fi un spaţiu al dialogului internaţional prin teatru. Această a doua ediţie este intitulată „Întâlnirile Est-Vest”, iar Teatrul Naţional Cluj va prezenta patru producţii proprii, respectiv „Hamlet”, „Războiul clovnilor”, „Idiotul” şi „Machiavelli: arta terorii”.

Programul celor patru zile de festival va include work-shop-uri de actorie, instalaţii, conferinţe, lansări de carte, dezbateri. Deasemenea, la sfârşitul lunii noiembrie Teatrul Naţional din Cluj va organiza „Festivalul Dramaturgiei Clujene”, la Studioul „Euphorion”.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în una, alta și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.