Echipa de fotbal american a Clujului dispută primul meci internaţional

Ce am văzut până acum doar la televizor vom avea ocazia să urmărim pe viu, un meci de fotbal american, chiar în Cluj-Napoca. Sâmbătă 25 august, de la ora 14.00, va avea loc prima confruntare internaţională de fotbal american la Cluj-Napoca. Crusaders, numele sub care activează echipa va întâlni pe terenul de rugby din Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu” formaţia Békéscsaba Raptors, din Ungaria.

Pentru cei care nu ştiu Clujul este unul dintre puţinele oraşe din ţară unde îşi desfăşoară activitatea o echipă de fotbal american. Mai mult Crusaders Cluj este chiar vicecampioană naţională a României în această disciplină sportivă. Echipa s-a format în 2010 şi din câte imi amintesc eu se antrenează şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu în comuna Baci, în imediata apropiere a Municipiului Cluj-Napoca.

Chiar dacă pare surprinzător în ţara noastră se organizează un campionat de fotbal american, cea mai importantă grupare fiind Bucharest Warriors, campioana en-titre a României. Alături de „războinicii” din capitală şi de „cruciaţii” din Cluj-Napoca, mai sunt înregsitrate ca şi cluburi sportive având ca domeniu de activitate fotbalul american Constanţa Sharks, Timişoara Lions şi Bucharest Predators.

Până se reia campionatul intern de fotbal american e momentul să bifăm această nouă premieră pentru sportul clujean, Crusaders – Békéscsaba Raptors, primul meci internaţional de fotbal american pentru ai noştri. Spectacol va fi aşa că vă aştept şi pe voi la terenul de rugby din „Iuliu Haţieganu”, acolo unde în mod constant îi susţinem pe rugbiştii de la U Cluj.

Anunțuri

Despre Patrice Podina

Daca eu vorbesc despre mine, vouă ce vă rămâne?
Acest articol a fost publicat în sport și etichetat , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.